Efecte terapeutice ale Aloe First in chirurgia amigdalelor palatine

Amigdalele palatine fiind frecvent sediul focarului iniţial, amigdalectomia efectuată în scopul eradicării infecţiei se soldează în 20-30% din cazuri cu bacteriemii tranzitive.Riscurile pe care le implică această situaţie la anumite categorii de pacienţi (cu reumatism articular acut, glomerulonefrită postreptococică, docardită bacteriană) trebuiesc combătute prin metode medicamentoase după scheme bine precizate şi pe care noi le-am îmbunătăţit prin utilizarea spray-ului Aloe First.

Uneori agenţii patogeni, rămânând cantonaţi în vecinătatea porţii de intrare, produc infecţii locale primare. Alteori ei pătrund în organismul gazdă și difuzează din aproape în aproape, pe cale sanguină sau limfatică, producând infecţii locale secundare, fară alte manifestări în restul organismului. Importanţa clinică a infecţiilor de focar rezidă insă, cu precădere, în capacitatea de a declanşa diseminări hematogene cu caracter septicemic, precum şi deprinderi de focare infecţioase latente care transformă un proces infecţios latent intr-unul cu caracter acut evolutiv.

In cazul amigdalectomiei la pacientul reumatic şi cu glomerulonefrită acută postreptococică, ţinând cont de mecanismele fiziopatologice, antibiprofilaxia se adresează în primul streptococului beta-hemolitic.

Având în vedere flora bacteriană de focar asociată streptococului beta- hemolitic, cât şi existenţa unei flore micotice, acţiunea Aloe First este binevenită şi cu implicaţii terapeutice evidente.

Pe un lot martor de 112 bolnavi, dintre care 72 femei cu vârste cuprinse între 15-34 ani şi 40 bărbaţi cu vârste cuprinse între 14-54 ani, s-a aplicat tratament antibioprofilaxie pre- şi post-operator asociat cu utilizarea sprayului Aloe First. Dacă la bolnavii la care s-a aplicat tratamentul clasic pre- şi post-operator apar complicaţiile post-operatorii inerente - edeme ale lojei vidate, hemoragii difuze sau în bloc (între a doua şi a cincea zi), eliminarea falselor membrane din loja vidată (între a patra şi a şasea zi), la bolnavii la care s-a administrat postoperator badijonarea prin sprayere cu Aloe First complicaţiile enumerate mai sus s-au redus în proporţie de peste 70%.

Falsele membrane din loja vidată s-au eliminat la 36 de ore, durerile la deglutiţie s-au redus cu peste 50%, bolnavul putându-se alimenta şi cu alimente semisolide, elasticitatea pilierilor anterior şi posterior ai lojei amigdaliene şi-au revenit la 48 de ore.

La cei 112 bolnavi din lotul martor nu au existat complicaţii hemoragice postoperatorii. La 3 zile bolnavii au fost externaţi vindecaţi chirurgical cu recomandarea de a utiliza 14 zile Aloe First prin sprayere de 4-5 ori/zi. La 14 zile de la intervenţia chirurgicală examenele de laborator s-au normalizat situându-se la limita superioară a normalului. Menţionăm că tratamentul cu Aloe First a îmbogăţit schema de tratament prin antibioprofilaxie clasică.

CONCLUZII
Între cele 2 loturi urmărite şi tratamentele aplicate la lotul martor format din cei 112 bolnavi s-a redus durata medie de spitalizare de la 6 zile la 3 zile; bolnavul putând fi resocializat la 4 zile de la momentul operator. Costurile/pat/bolnav s-au redus cu 40%. Recomandăm utilizarea sprayului Aloe First colegilor din specialitatea ORL şi aşteptăm concluziile acestora.

Dr: Ioan Nicolae Moise
Medic primar Şef Secţie ORL
Spitalul Judeţean Focşani

Cele mai populare Produse Forever Living Products

Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel! Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!  
 
Copyright © 2009 AloePlus Designed byGabi