Aloe Vera şi bolile de inimă

Conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) principala cauză de deces din zilele noastre o reprezintă bolile de inimă asociate cu depunerea plăcilor de aterom (formate datorită colesterolului crescut) pe pereţii vaselor sanguine. Aceasta conduce la micşorarea secţiunii active a arterelor, şi implicit mărirea efortului inimii de a pompa sânge prin respectivele vase. În timp rezultă oboseala cronică a muşchiului cardiac şi de aici un întreg spectru de cardiopatii.

Mai multe studii efectuate atât pe animale cât şi pe oameni au evidenţiat faptul că administrarea regulată, internă, a gelului de Aloe Vera poate avea efecte benefice substanţiale în ceea ce priveşte micşorarea colesterolului, a trigliceridelor şi a fosfolipidelor (în momentul în care creşte cantitatea acestor elemente în organism, are loc o creştere semnificativă a grăsimilor din artere).
Într-un studiu de laborator, un grup de animale cu un nivel ridicat al colesterolului a fost tratat cu glucomanan (polizaharidă derivată din planta de aloe). Experimentul realizat pe acest grup a demonstrat efectul puternic pe care substanţele active din Aloe Vera îl au în ceea ce priveşte scăderea colesterolului, a trigliceridelor, fosfolipidelor şi a acizilor graşi, precum şi în creşterea colesterolului HDL (aşa-zisul „colesterol bun”).

Alt studiu medical realizat în anul 1985, a pornit de la 5000 de pacienţi suferinzi de angină pectorală cărora li s-a administrat Aloe Vera Gel şi o plantă indiană ce conţine multe fibre alimentare. Cazurile au fost urmărite pe parcursul a cinci ani de zile. S-au evidenţiat rezultate importante în trei mari domenii, şi anume:
1. efectul asupra grăsimilor dure - scăderea colesterolului şi a trigliceridelor şi o creştere a colesterolului HDL (benefic).
2. efectul asupra carbohidraţilor - descreşterea nivelului de zahăr din sânge în ceea ce priveşte atât oamenii sănătoşi cât şi cei bolnavi de diabet.
3. efectul asupra anginei pectorale (durere acută a pieptului datorată oxigenării insuficiente a inimii) - scăderea atacurilor de acest fel (cf. Joshi şi Dixit,1986).

Cele mai populare Produse Forever Living Products

Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel! Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!  
 
Copyright © 2009 AloePlus Designed byGabi