PĂREREA SPECIALISTULUI CONTEAZĂ

Pentru toţi consumatorii produselor Forever Living, domnul profesor universitar doctor Gheorghe Mencinicopschi, Director General al Institutului de Cercetări Alimentare, Membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Membru al Comisiei de Securitate Biologică, Membru al Consiliului Ştiinţific al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a avut amabilitatea de a ne împărtăşi părerea dumnealui în legătură cu Forever Active Probiotic, noul produs elaborat de cercetătorii firmei.

1. Domnule Profesor, ce sunt microbii şi care este rolul lor în organismul uman?
Microbii sunt fiinţe microscopice, iar din punct de vedere al impactului asupra sănătăţii omului, ei pot fi patogeni, producând boli, sau benefici, promovând sănătatea oamenilor. De altfel, microbii, în lumea lor invizibilă, se „ţin în frâu” unii pe alţii, iar în anumite momente, spre exemplu, atunci când consumăm antibiotice, acest echilibru natural se poate distruge, apărând stările de dismicrobie sau disbacteriemie, care la rândul lor provoacă alte disfuncţii (boli).

2. Ce sunt alimentele probiotice?
S-a constatat că, în momentul în care ne naştem, în meconium există un singur gen de microbi – Bifidobacterium sp. O dată cu avansarea în vârstă şi cu diversificarea alimentaţiei, copilul va veni în contact cu o multitudine de microbi, dintre care unii chiar patogeni. Iată deci că apar dezechilibre între microbii care ne populează tractusul digestiv, dezechilibre care conduc la stări de boală. Probioticele, prin conţinutul lor de bifidobacterii şi bacterii lactice benefice, restabilesc echilibrul microflorei, reducând microflora patogenă de putrefacţie, care – de asemenea – poate provoca o serie de boli, unele dintre cele mai grave. Un exemplu în acest sens este Helicobacter pylori care, prin cronicizare, poate produce boli grave, precum gastrită, ulcer şi chiar cancer gastric.
Probioticele sunt alimente care conţin aceste două mari genuri de bacterii viabile, în concentraţii suficient de ridicate, preparate în aşa fel încât să asigure supravieţuirea şi chiar colonizarea tractusului digestiv, inhibând dezvoltarea microflorei patogene.
Spre deosebire de antibiotice, care înseamnă împotriva vieţii, probioticele acţionează în spiritul naturii, pentru viaţă, având în special un rol de prevenţie a stărilor maladive.


Aloe Vera Gel si Active Probiotic

3. Consideraţi Forever Active Probiotic, este o premieră mondială în domeniu şi de ce? Deşi nu este nou ca probiotic, produsul elaborat de cercetătorii companiei Forever Living Products are meritul şi calitatea de a rămâne activ chiar şi la temperatura camerei, acest lucru fiind, într-adevăr, o premieră în domeniu. Procedeul de conservare este un fel de stabilizare, ca şi în cazul gelului de Aloe vera.

4. Care este mecanismul de acţiune al probioticelor şi care sunt beneficiile consumului de Forever Active Probiotic asupra organismului uman?
Microorganismele probiotice sunt antagoniste cu organismele patogene, pe care le inhibă sau le distrug, restabilind echilibrul natural al populaţiilor de microorganisme din tractusul nostru digestiv. Dintre efectele benefice ale consumului de Forever Active Probiotic enumerăm:
  • Ameliorarea manifestărilor sindromului colonului iritabil (constipaţie, diaree nonpatogenă, balonare, halenă de origine digestivă)
  • Atenuarea intoleranţei la lactoză
  • Diminuarea alergiilor (eczemă atopică, alergie la lapte, poliartrita reumatoidă)
  • Efect anticarie
  • Diminuarea carcinogenităţii, mutagenicităţii, tumorilor prin stimularea imunităţii şi inhibiţia producţiei de agenţi carcinogeni de către microflora intestinală
  • Activitate antipatogenă asupra speciei Helicobacter pylori, agent etiologic al gastritelor şi ulcerelor gastrice
  • Reducerea colesterolemiei
  • Prevenirea apariţiei calculilor renali
5. Ar trebui să consume probiotice şi persoanele sănătoase?
Da, pentru că trebuie să adoptăm un stil de viaţă sănătos, care să ne permită o viaţă activă şi de calitate până la vârste înaintate. În acest sens, produsele probiotice ajută la menţinerea sănătăţii şi la prevenirea bolilor.

6. Care sunt avantajele consumului de Forever Active Probiotic faţă de alte produse similare existente pe piaţă?
Avantajul este dat de posibilitatea de conservare a produsului la temperatura camerei. Produsul poate fi utilizat cu uşurinţă în orice împrejurare: la serviciu, în concediu, acasă, fără riscul de a se inactiva. De asemenea, datorită modului de condiţionare, produsul permite o bună supravieţuire şi colonizare a tractusului digestiv. Îmbinarea genurilor şi speciilor de microorganisme oferă produsului o mare valoare biologică.
 
7. Ce importanţă prezintă asocierea produsului Forever Active Probiotic cu Aloe Vera Gel?
Având în vedere faptul că Aloe vera conţine o serie de factori prebiotici care protejează şi susţin microflora din Forever Active Probiotic, din asocierea celor două produse, Forever Active Probiotic cu Aloe Vera Gel, rezultă un nou produs cu o calitate în plus, aceea de a fi simbiotic.

Cele mai populare Produse Forever Living Products

Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel! Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!  
 
Copyright © 2009 AloePlus Designed byGabi