Beneficiile curei cu Polen

Polenul constituie elementul masculin al florii: se prezintă sub formă de pulbere foarte fină, divers colorată, în funcţie de specie, de la albul cel mai pur la negrul cel mai intens. In majoritatea cazurilor însă, polenul este galben sau brun închis

COMPOZIŢIA POLENULUI.
Polenul luat în ansamblu conţine 8 elemente:
- apă, aproximativ 12-20 %;
- proteine, sub formă de substanţe albuminoide, în proporţie de 7 - 30 %, cu o medie admisă de 20 %;
- aminoacizi: histidină, leucină, treonină, triptofanul, valma:
- glucide sau hidraţi de carbon,în special sub formă de zaharuri,într-o proporţie de 15-48 % în stare uscată
vitamine:tiamina(Bl), roboflavina(B2), acidul nicotinic(PP),acidul patotenic, acidul ascorbic(C), acidul folie si biotina;
- rutina (acid butinic sau galben vegetai) aproximativ 17mg% - conţinutul cel mai bogat în rutină îl are însă polenul de hrişcă; rutina poate preveni, în special la intelectuali, cazuri de hemoragii cerebrale si retiniene, crize cardiace, etc.;
- un antibiotic;
- un factor de creştere.

PROPRIETĂŢI ŞI INDICAŢII
- este stimulent, tonic;
- este un regulator perfect al funcţiilor digestive si intestinale (datorită antibioticului pe care îl conţine); consumul de polen
are efect dublu: l )vindecă constipaţiiie cele mai rebele iară nici un rău si fără nici o durere;2) ameliorează anumite cazuri
de diaree persistentă, enterite, enterocolite, colibaciloze si alte infecţii;
- redă pofta de mâncare, deci sete eficientă în cazuri de anorexie;
- combate stările de slăbiciune cele mai rebele si cele mai refractare orcăror tratamente;
- combate nevrozele şi depresiunile nervoase, neurastenia; cura de polen, după numai 8 zile, restabileşte moralul, scade nervozitatea, iritabiiitatea, creste calmul, optimismul;
- vindecă afecţiunile prostatei, diabetul si redă virilitatea;
- este calmant si se indică în cazurile de insomnii;
- înlătură surmenajul fizic si intelectual;
- ete întăritor al inimii; calmează ameţelile, spaima, palpitaţiile si în general, majoritatea tulburărilor circulatorii incluzând si angina pectorală; este extrem de eficient în flebite şi chiar în congestia ficatului; fortifică reţeaua capilară;
- se recomandă în cazuri de : sângerări, hemoragii, fragilitate capilară;
- este febrifug, depurativ, diuretic, emolient, antireumatisma! si antiguturos;
- vindecă afecţiuni ale ficatului;
- este vermifug, afrodisiac şi antiseptic;
- dizolvă calculii biliari;
- vindecă bolile prostatei;
- eficient în aiecţiuniie aparatului respirator (bronşite, tuse, angine, tuse convulsivă,etc), gripă;
- are acţiune eficace contra varicelor.

CONSUMUL CORECT:
Polenul poate fi consumat în cure sau, cel mai bine, zilnic de la un minim de 20g/zi (o lingură de supă plină), până la 50-60 g/zi (2-3 linguri de supă pline} în cazuri grave (pentru copiii între 3-5 ani doza zilnică este de 172-3/4 de lingură/zi, iar pentru cei între 6-12 ani, 3/4-1 lingură/zi). Cel mai bine este ca polenul să fie consumat dimineaţa, pe stomacul gol, sau în orice caz cu jumătate de oră înainte de prima masă a zilei. 
Se va tine în gură şi cel mai mult sub limbă, mestecându-1 pe cât posibil până la dizolvare (câteva minute), în tot acest timp vom urmări să simţim cât mai clar şi cât mai bine absortia energiei subtile binefăcătoare la nivelul întregii cavităţi bucale. Polenul poate fi de asemenea consumat în amestec cu miere de albine naturală sau în alte combinaţii (cu terci de cereale, ceai, lapte, etc.).
Se recomandă ca polenul să fie păstrat în borcane de sticlă ermetic închise, în locuri a căror temperatură să nu depăşească 12ºC.
Experimental s-a constatat un efect excepţional în reglarea greutăţii: dozele de 30 gr. polen înaintea primei mese a zilei amplifică pofta de mâncare pe când doza mărită peste 60 gr. polen inhibă pofta de mâncare şi asigură energia necesară unei activităţi normale în timpul zilei.
în cazul unor efecte de eliminare puternică a toxinelor (crampe stomacale, diaree, etc.) se va , micşora doza până la ameliorarea simptomelor şi se va continua cura, în maxim 14 zile având loc o reglare şi adaptare a organismului la noua cura.
O reţetă cu rezultate remarcabile în sensul creşterii în greutate (la adulţi) este următoarea: o parte polen se amestecă cu 4 părţi miere. Se ia o lingură din acest amestec înainte de fiecare masă . După încetarea administrării greutatea dobândită în timpul tratamentului rămâne stabilă.
în plus , experienţa a dovedit că tratamentul conservator cu polen este perfect compatibil cu alte metode terapeutice şi nu contravine absolut deloc terapiei medicamentoase (de orice gen) atunci când aceasta este neapărat necesară.

Polenul este recomandat pentru :
1. regenerarea florei intestinale si mucoasei din tractul digestiv; in special in tratarea bolii Crohn si a colicitei ulceroase.
2. ca super energizant perfect natural si reducerea oboselii cronice in special in zonele urbane.
3. ca parte a tratamentului de prevenire si ameliorare a bolilor de prostata.
4. ca parte a tratamentului de prevenire si ameliorare a cancerului la sân.
5. ca parte a tratamentului de prevenire si ameliorare a osteoporozei.
6. ca fiind de foarte mare ajutor in tratamentul preventiv a cataractei si a degenerărilor caracteristice vârstei a treia.
7. in reducerea nivelului colesterolului si ca tratament preventiv in bolile cardiovasculare.

Proprietăţile remarcabile ale polenului
In natura, rolul polenului este de a transmite informaţiile genetice de la o floare la alta. Acest rol poate sa fie un joc periculos, de aceea natura inzestreaza polenul cu un sistem de apărare sofisticat; multe din proprietăţile polenului isi au originea in acest sistem de apărare. Exista diferente substanţiale in compoziţia polenului, in funcţie de planta de origine, astfel beneficiile consumării diferitelor tipuri de polen sunt si ele diferite (salcia si iarba-osului sunt recomandate pentru bolile de prostata iar castanul este recomandat pentru osteoporoza). 
Analizele de laborator au identificat următorii constituenţi:
  • Seleniu: polenul este cea mai bogata sursa cunoscuta in seleniu; de asemenea, este bogat in zinc, nichel si mangan. Seleniul este important in controlarea bolilor inflamatorii si in eliminarea metalelor grele;
  • Vitamina E si pro vitamina A (se transforma in vitamina A când este absorbita de către oameni);
  • Lacto-bacterii: acestea ajuta regenerarea florei intestinale;
  • Phytosterol: acest antioxidant puternic împiedica absorbţia colesterolului;
  • Bioflavonoid: pe lângă faptul ca da polenului un gust si o culoare extraordinara, bioflavonoidul este recunoscut ca substanţa neprovocatoare de cancer;
  • Sodiu si potasiu: in doza ideala, cat poate sa absoarbe organismul uman; aceste substanţe au un rol important in reglarea tensiunii;
  • Acizi graşi: polenul are o doza ideala de grăsimi saturate si nesaturate, conţine in principal doua fibre polynesaturate (omega 3 si 6);
  • Fibre: din nou, in doze ideale pentru organismul uman;
  • Proteine: polenul este una dintre cele mai bogate surse de proteina existente in natura (22g la lOOg, comparând cu 17g din carne) si astfel o sursa excelenta de amino acizi, care sunt asimilaţi uşor.
Prietenos cu mediul
Polenul de albine este cel mai prietenos cu mediul din toate alimentele naturale. Cea mai mare parte a muncii este făcuta insasi de albine care, prin polenizarea florilor menţin in mod direct mediul din care isi aduna propriile alimente. Toate tipurile de polen selecţionate de către firma nostra vin de la plante si flori sălbatice si nemodificate genetic care cresc numai in zone departe de poluare.

Administrarea polenului
Polenul este un supliment delicios la micul dejun. Exista o mare varietate disponibila (păpădie, mar, floarea soarelui, salcie, dovleac) toate cu diferite gusturi. In mod ideal, polenul se presară pe bucatele de fructe, dar poate fi adăugat si la iaurturi, cereale sau simplu din pachet. Doza recomandata este de o lingura pe zi sau o linguriţa pe zi pentru copii.
Ca supliment nutritiv este recomandat o cura de sase săptămâni
Beneficiile unei cure, de obicei, durează alte sase săptămâni, aşadar, sunt recomandate 3-4 cure de polen pe an. Polenul poate fi consumat tot anul, si in unele cazuri acest lucru poate fi de folos.
Nu exista nici o dovada ca ar exista un risc asociat cu consumarea de cantităţi mari de polen.

Congelarea ca metoda de păstrare a polenului proaspăt
Congelarea este metoda ideala pentru a păstra calităţile nutriţionale a polenului proaspăt. Polenul proaspăt poate fi congelat si decongelat datorita conţinutului scăzut de apa si datorita faptului ca nu conţine nici o bacterie patogena. Acest proces de congelare si decongelare se intampla si in natura atunci când polenul de pe salcia care infloreste in martie ingheata in timpul nopţii si se dezgheata in timpul zilei când este colectat de albine.

Rinita alergica
Rinita alergica este o alergie la polenul purtat de aer si acesta nu este tipul de polen care este colectat de albine. Cei care suferă de rinita alergica n-ar trebui sa aibă reacţii alergice la acest polen. De fapt, s-a observat ca iarba-osului chiar reduce unele reacţii alergice. Totuşi, ca la toate alimentele, unii oameni pot sa aibă reacţii alergice uşoare sau sa considere polenul neplăcut la gust.

Cele mai populare Produse Forever Living Products

Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel! Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!  
 
Copyright © 2009 AloePlus Designed byGabi