Grija cea de toate zilele: Silueta

Mai mult decât un imperativ al modei, greutatea corporală este un parametru care ne poate oferi multiple informaţii despre sănătatea fiecăruia. Standardele frumuseţii au cunoscut diferite valori de-a lungul secolelor, dar ceea ce a rămas, ca o reflectare a unor adevăruri de dincolo de modă, este faptul că armonia, echilibrul, proporţiile potrivite ale corpului fizic exprimă mai mult decât o realitate fizică: o stare de sănătate şi fericire interioară.
In societatea modernă computerul şi televizorul au înlocuit recreerea în aer liber; mâncărurile super-prelucrate, pasteurizate, cu mulţi aditivi chimici nocivi au înlocuit hrana vie, iar băuturile carbogazoase (al căror acid fosforic cauzează în timp osteoporoză) au înlocuit apa de izvor! În aceste condiţii nu trebuie deloc să ne mirăm că obezitatea devine un fenomen social din ce în ce mai răspândit.

ZVELT SAU ROTOFEI?
Greutatea corporală variază cu vârsta, dar asta nu înseamnă că odată trecuţi de adolescenţă nu trebuie să ne mai preocupe înfăţişarea, neglijând controlul acesteia. Tot o greşeală este şi aceea de a ne supune orbeşte exagerărilor impuse de un anumit curent straniu în moda occidentală a ultimilor zece ani care cere modele foarte slabe, anorexice, devitalizate, ce inspiră milă. De altfel, studii realizate de nutriţionişti de talie mondială arată că slăbiciunea excesivă a corpului (cerută de aberaţiile modei) poate avea efecte dintre cele mai nefaste asupra sănătăţii şi vitalităţii persoanelor în cauză.  
Deci, înainte de a recurge la regimuri de slăbit mai mult sau mai puţin empirice, reflectaţi cu atenţie dacă este întradevăr necesar acest lucru.

Supraponderalitatea este polul opus anorexiei. Pe cât de dizgraţioasă pe atât de periculoasă pentru sănătate , greutatea în exces este şi ea o problemă majoră a zilelor noastre. Cauzele supraponderalităţii sunt numeroase. Dintre ele puţine sunt cu adevărat inevitabile, fiind de origine patologică (de exemplu dereglări hormonale congenitale) restul reprezintă consecinţele nefaste ale unei educaţii greşite, delăsarea, nefericirea, stresul, neîmplinirile.
Problemele care decurg din supraponderalitatea sunt dintre cele mai diverse, de la stresul psihic al înfăţişării, care poate conduce chiar la depresii, până la riscul major de a contacta boli foarte grave: hipertensiune arterială, diabet zaharat, tumori, boli autoimune, etc.

OBEZITATEA: BOALA SECOLULUI

Durata medie de viaţă a oamenilor graşi este, în medie, cu 10 ani mai mică decât a celor normal ponderali. În peste 25 de ţări cu înalt grad de civilizaţie obezitatea este considerată o boală, în SUA, de exemplu, populaţia supraponderală creşte alarmant de la un an la altul, ceea ce a determinat guvernul să declare lupta împotriva obezităţii drept un scop al începutului de mileniu.
Contrar unor prejudecăţi întâlnite în mentalitatea comună, obezitatea nu este determinată genetic. Eventual predispoziţia la obezitatea poate fi pusă pe seama părinţilor, în familiile cu părinţi obezi şi copiii devin, cu timpul, obezi dar nu din cauza unei „fatalităţi genetice” ci datorită obiceiurilor alimentare familiale. Intr-adevăr şi bolile endocrine (cum ar fi hipotiroidia) pot reprezenta o cauză a obezităţii, dar din 100 de oameni graşi numai 1-2 bolnavi suferă de dereglări hormonale!

Restul sunt victimele propriilor greşeli majore în alimentaţie, corelate cu lipsa totală sau parţială a mişcării fizice, folosirea unor medicamente alopate (cortizon, insulina) sau incidenţa unor factori psihici (care conduc la aşa numita „bulimie de stres”). Deducem că alimentaţia incorectă este cauza majoră a obezităţii. Pe lângă toate dezavantajele majore patologice pe care le are, obezitatea mai este şi foarte scumpă, persoanele mănâncă mult şi des. Utilizarea hranei hipercalorice, cu foarte multe chimicale, foarte prelucrată, cu conservanţi, coloranţi, esenţe, arome este cu totul nefastă pentru organism.
Ritmul firesc al asimilării hranei este, de asemenea, perturbat grav la oamenii secolului vitezei: în loc ca masa de prânz să fie cea mai importantă masă a zilei, s-a ajuns ca cina (în jurul orei 21) să fie foarte bogată în alimente hipercalorice . Ori este cunoscut că după ora 19 mâncarea are mai multe efecte negative decât pozitive, determinând obosirea organismului, tulburări de odihnă, disfuncţii în asimilarea şi metabolizarea substanţelor ingerate.

Nu în ultimul rând o altă cauză majoră a obezităţii este combinarea defectuoasă a alimentelor. Deşi luate separat, fiecare în parte, unele alimente sunt adevărate surse de sănătate pentru organism, consumate împreună ele pot deveni chiar nocive, pentru că antrenează nişte procese chimice (necesare pentru digestia lor) antagoniste, care determină, de asemenea, digestii incomplete, acumulare de toxine în organism, putrefacţia alimentelor în tubul digestiv, constipaţie, fermentare, etc.

Vom da doar un singur exemplu: fructele. Consumate SINGURE şi în combinaţii potrivite (cele acide separat de cele foarte dulci, la mese diferite) fructele sunt indispensabile bunei funcţionări a organismului, având efecte extraordinare asupra sănătăţii. Consumate după o masă copioasă (indiferent în ce a constat aceasta) se transformă într-o sursă de putrefacţie în stomac, care eliberează alcool (ce atacă ficatul la fel ca alcoolul pur înghiţit din băuturi spirtoase) şi care determină fermentaţii cu multiple implicaţii în timp. De aceea, fructele se vor consuma NUMAI SINGURE, la cel puţin 5 ore după masă sau cel puţin 3 ore înainte de masă.

Mulţi cred că pot pierde din greutate consumând puţine alimente şi efectuând multă mişcare. Alţii încearcă diferite regimuri, mai stricte sau mai relaxate, cel mai adesea realizate „după ureche”, pentru a slăbi. Toate acestea au însă un efect trecător, mai ales pentru că cei în cauză îşi propun numai o scurtă perioadă de „abstinenţă”, după care revin la obiceiurile lor greşite. Pe de altă parte înfometarea de lungă durată slăbeşte rezistenţa organismului.  

Ce este de făcut?
Adoptarea unui program nutriţional eficient şi sigur, în care organismului îi sunt asigurate nevoile indispensabile şi în care pierderea în greutate se face armonios, fără efecte secundare negative, fără pericol de „recidivă”.

Forever Living Products a conceput şi testat un astfel de program pe care îl propune tuturor celor care doresc să-şi redobândească sănătatea şi frumuseţea. Urmati-l !

Cele mai populare Produse Forever Living Products

Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel! Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!  
 
Copyright © 2009 AloePlus Designed byGabi