Aloe Vera - o planta cu istorie

Vechii egipteni o numeau "planta nemuririi" si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului. Cu sute de ani in urma africanii agatau planta in manunchiuri deasupra usii pentru a alunga spiritele malefice. Medici celebri ai antichitatii si personalitati istorice remarcabile au fost fascinate de puterea curativa a acestei plante.
Prima atestare. "documentara" a plantei miracol o gasim incrustata in piatra pe o placuta descoperita intr-un mormant egiptean de acum 3500 de ani.

Caracteristicile botanice ale Aloei Vera
Planta are frunze carnoase in forma de lance care cresc direct din pamant, cu marginile in forma de dinte de fierastrau. In mijloc prezinta o tulpina care se termina in flori de culoare galben-rosie de forma cilindrica.

Planta cultivata are inaltimea de 75-120 cm, are 12-15 frunze late, carnoase, greutatea unei frunze fiind intre 700-1500 grame. Marimea frunzelor depinde de calitatea solului si conditiile climaterice. Planta atinge maturitatea dupa 3-4 ani, abia atunci poate incepe perioada de recoltare.

Planta Aloe vera creste natural in Africa de nord, est si sud, in tarile din jurul Marii Mediterane, Marii Rosii, in India, Chiana si insuelel Oceanului Indian. Este cultivata in insulele din Marea Caraibelor, in tari ca Republica Dominicana, Barbados, Jamaica, Puerto-Rico. Mari plantatii se gasesc in Texas, California, Arizona si Mexic. In general planta nu creste in zonele geografice unde temperatura coboara pentru mult timp sub zero grade.


Ingrediente Bioactive
Aloe vera este o plantă cu numeroase frunze suculente, dispuse pe o tulpină lemnoasă. Datorită aspectului său, multe persoane confudă această plantă cu un cactus. Nimic mai greşit, căci ea se înrudeşte cu usturoiul sau ceapa. Extractul, obţinut prin concentrarea sucului din frunze, conţine aproximativ 240 ingrediente active: vitamine, substanţe minerale, mono şi poli zaharide, aminoacizi, enzime, etc.


Actiunea plantei
Se consideră cinci calităţi esenţiale ale preparatelor de Aloe Vera:
1.Capacitatea de penetrare -substanţele active din această plantă penetrează până în cele mai adânci straturi ale pielii;
2.Acţiunea dezinfectantă, antiseptică, antiinflamatoare;
3.Stimularea regenerării celulare (accelerează de 6-8 ori creşterea celulelor noi);
4.Acţiune calmantă, analgezică, de întărire a sistemului imunitar;
5.Acţiune detoxifiantă, de protecţie împotriva radiaţiilor U-V, biostimulatoare, de regenerare a ţesuturilor lezate, de tonificare, de hidratare, de cicatrizare, antibacteriană.


Vindecă arsurile şi rănile - Aloe Vera este recunoscută pentru efectele calmante şi vindecătoare. Studiile denotă faptul că Aloe Vera stimulează regenerarea tisulară;

Întinereşte pielea - procesul de îmbătrânire a pielii este caracterizat de apariţia ridurilor din ce în ce mai accentuate. Substanţele componente ale Aloe Vera încetinesc şi, chiar împiedică, aceste schimbări degenerative al pielii, stimulând producţia de colagen şi elastină;

Efect imunostimulator - ajută la refacerea şi întărirea sistemului imunitar. În urma expunerii solare, chiar aplicată dupa 24 h are efecte calmante, protejând în oarecare măsură împotriva cancerului de piele;

Hidratează - unul dintre motivele pentru care Aloe Vera a devenit atât de populară este faptul că posedă proprietăţi miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au arătat că îmbunătăţeşte capacitatea pielii de autohidratare, ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi asigură absorbţia substanţelor benefice în straturile profunde ale pielii. Fiecare dintre aceste proprietăţi au făcut din Aloe Vera o plantă indispensabilă în industria produselor cosmetice şi a preparatelor dermatologice. De fapt, Aloe Vera este cel mai important ingredient din produsele cosmetice, fiind utilizată în peste 95% dintre produse;

Calmează durerile de artrită, articulaţii şi muşchi - accelerează vindecarea, reduce inflamarea şi intensitatea durerii;

Asigură absorbţia substanţelor nutritive - înlesneşte absorbţia substanţelor biologic active în straturile profunde ale pielii.
sursa

Cele mai populare Produse Forever Living Products

Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel! Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!   Aloe Vera Gel!  
 
Copyright © 2009 AloePlus Designed byGabi